U tijeku pripreme za Sinjsku alku

TROŠKOVI održavanja ovogodišnje 289. po redu Sinjske alke koja je na programu 8. kolovoza biti će milijun kuna, a novac će se najvećim dijelom osigurati donacijama i sponzorstvom tvrtki iz Hrvatske.

Tako je već potpisan ugovor između Uprave VAD-a i tvrtke Agrokor iz Zagreba koja će i ove godine biti generalni sponzor s iznosom od 200 tisuća kuna.

Uporedo s pripremama za ovogodišnju Alku teku i pripreme za početak izgradnje Alkarskih dvora koji će se graditi na prostoru i koristiti objektima bivšeg Vojnog doma. Projektna dokumentacija koju je izradio splitski Građevinski fakultet već je gotova.

Kako se doznaje u upravi VAD-a ovih dana je i povjerenstvo Vlade RH za raspolaganje državnom imovinom donijelo odluku o prijenosu prava vlasništva tog Vojnog doma na Alkarsko društvo, što je osnovni uvjet za dobivanje građevinske dozvole i početak gradnje.

Investicija je "teška" oko šest milijuna eura, a dio sredstava već je osiguran pa će radovi početi odmah nakon završetka ovogodišnjih alkarskih svečanosti.

(Hina) bper yln

Pročitajte više