KORONAVIRUS U SVIJETU

U Tirolu ukinuta karantena, ostaje ograničenje kretanja

Ilustracija: EPA

U AUSTRIJSKOJ saveznoj pokrajini Tirol je ukinuta karantena zbog epidemije koronavirusa koja je uvedena 19. ožujka, ali i dalje na snazi ostaju mjere ograničenog kretanja koje vrijede u ostatku Austrije.

"Ukinuli smo karantenu koja je vrijedila u gradovima i općinama jer je stopa novih zaraza na dnevnoj bazi pala ispod pet posto", rekao je premijer Tirola Günther Platter na videokonferenciji za novinare.

Epicentar širenja

Tirol, pogotovo sportska središta u Ischglu, slovi za epicentar širenja koronavirusa u Austriji.

Prvi slučajevi su otkriveni još početkom veljače, ali su prve mjere uslijedile tek 9. ožujka, zbog čega je pokrajinska vlada pretrpjela kritike u Austriji, ali i u Njemačkoj, gdje je zabilježen velik broj pacijenata zaraženih koronavirusom koji su bili na zimovanju u Tirolu.

Ukidanjem karantene Tirol slijedi ublažavanje mjera protiv širenja zaraze koje je jučer najavljeno i na saveznoj razini. Austrijski kancelar Sebastian Kurz najavio je za Uskrs otvaranje trgovina koje ne prodaju svakodnevne potrepštine.

Vlasti u Tirolu će u sljedećim danima obavljati intenzivna testiranja u Ischglu i zimovalištima Sölden, Arlberg i St. Anton, u kojima su mjere karantene i dalje na snazi.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više