U trgovini u SAD-u u bananama pronašli najopasnijeg pauka na svijetu

U HRPI banana u prodavaonici Whole Foods Marketa u Tulsi, gradu u američkoj saveznoj državi Oklahomi radnici su u utorak pronašli najotrovnijeg pauka na svijetu. Pauk je očigledno uhvatio prijevoz do SAD-a iz Hondurasa, odakle su banane dopremljene.

Po prvim procjenama, koje je proveo Terry Childs, voditelj odsjeka za životinje Sveučilišta u Tulsi, radi se o brazilskom pauku lutalici, iznimno otrovnom arahnidu čiji ugriz odraslog čovjeka može ubiti za 25 minuta ukoliko se ne liječi protuotrovom. Childs je usto rekao kako po njegovim saznanjima nigdje u okolici Tulse nema protuotrova protiv ugriza tog opasnog pauka.

No, Childsove pretpostavke uskoro osporila druga dva znanstvenika. Jedan je djelatnik zoološkog vrta u Tulsi, a drugi voditelj odjela za biljne bolesti i dijagnostiku insekata sa Sveučilišta Oklahoma. Pregledavši snimku iz trgovine, njih su dvojica rekli kako se ne radi o brazilskom pauku lutalici, nego o bezopasnoj vrsti pauka.

Uz bol ide i snažna erekcija

Childs je rekao kako je ubio pauka zbog brige za sigurnost na sveučilištu, a tijela se riješio, tako da tajna nikad neće biti potpuno razjašnjena. Djelatnici Whole Foods Marketa, najvećeg svjetskog maloprodajnog lanca organske hrane, kažu kako je uobičajeno da se u uvezenim proizvodima "prošvercaju" razne životinje, stoga i redovno vrše provjeru uvezene hrane.

Inače, ugriz brazilskog pauka lutalice, osim što je iznimno bolan i ubrizgava jedan od najjačih otrova na sivjetu, specifičan je po još nečemu. Muškarci koje ugrize taj pauk kao simptom imaju iznimno snažnu i iznimno bolnu erekciju, budući da neurotoksin koji tom prilikom ulazi u tijelo uvelike povećava krvni tlak. Žrtve tog ugriza stoga je vrlo lako prepoznati.

J.D.
Screenshot: YouTube  

Pročitajte više