U Valbandonu počeo međunarodni tečaj ´ŠUMSKI POŽARI´

U nastavnom centru Ministarstva unutarnjih poslova u Valbandonu pokraj Pule danas je počeo s radom drugi specijalizirani međunarodni tečaj ´Šumski požari´ na kojemu sudjeluje 29 polaznika.

Uz vatrogasne zapovjednike Šibensko-kninske, Dubrovačko-neretvanske i Istarske županije sudjeluju i predstavnici civilne zaštite Bosne i Hercegovine, Makedonije, Poljske i Slovenije, priopćeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi istarskoj u Puli.

Organizator je skupa Ministarstvo unutarnjih poslova, Odjel civilne zaštite, u suradnji s Centrom za upravljanje u katastrofama Sveučilišta Bournemouth u Velikoj Britaniji čiji je direktor Michael Evans i predavač. Seminar traje do petka, 31. siječnja, a nakon njegova završetka sudionicima će biti podijeljeni certifikati.

MUP je 1999. pokrenuo, u suradnji s Centrom za upravljanje u katastrofama britanskog Sveučilišta Bournemouth, petogodišnji projekt održavanja međunarodnih seminara na temu ´Obuke za rukovođenje u katastrofama´, kojemu pripada i tečaj ´Šumski požari´.

Pročitajte više