U Varaždinskoj županiji 121 novi slučaj i pet umrlih

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

PET je covid-pozitivnih osoba umrlo u protekla 24 sata u Varaždinskoj županiji, potvrđen je 121 novi slučaj zaraze, a školama je upućena preporuka da većina učenika i sljedećeg tjedna nastavu prati online, izvijestili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 488, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 989.

Tijekom srijede je testirano 500 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 34 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 24 posto.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno je 148 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 87 smješteno na lokaciji u Varaždinu, a 61 osoba je u Klenovniku. U jedinicama intenzivnog liječenja na respiratoru je 25 osoba.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 18.714 osoba pozitivnih na covid-19, a trenutno je aktivno 845 slučajeva zaraze.

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije na sjednici održanoj u srijedu donio je zaključak da se prema odgojno-obrazovnim ustanovama na području županije ide s preporukom da se trenutni model organizacije nastave primjenjuje i sljedeći tjedan. Niži razredi osnovnih škola te završni razredi srednjih škola nastavu će pratiti po modelu A, u školi, a viši razredi osnovnih škola i ostali srednjoškolci po modelu C, na daljinu.

Pročitajte više