KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Varaždinskoj županiji 19 novih slučajeva zaraze. Umrlo dvoje ljudi

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U VARAŽDINSKOJ županiji u protekla 24 sata potvrđeno je 19 novih slučajeva zaraze, a umrle su dvije osobe pozitivne na covid-19, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U posljednjih tjedan dana ukupno je zabilježeno 245 novih slučajeva zaraze.

>> Čačić se cijepio pa poručio: Naš model mjera dao je rezultate

Broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je 147, a broj novozaraženih na 100.000 stanovnika posljednjih 14 dana je 381.

U ponedjeljak je testirano 260 uzoraka, od kojih su 84 zaprimljena preko covid-ambulante od simptomatskih pacijenata. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 10 posto, a u svim testiranim uzorcima sedam posto.

Iz Stožera su izvijestili i da je na liječenju u Općoj bolnici Varaždin 114 osoba s težom kliničkom slikom, s time da je 25 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, devet u jedinici intenzivnog liječenja, od kojih sedam na respiratoru, 49 pacijenata je u Klenovniku, od kojih dvoje na respiratoru, a 31 pacijent je u Novom Marofu.

Uz još dvije umrle osobe ukupno su dosad na području Varaždinske županije evidentirane 332 preminule osobe pozitivne na covid-19.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više