u većem dijelu zemlje kolnici mokri i skliski

U većem dijelu unutrašnjosti, Istri i Gorskom kotaru kolnici su mokri i skliski, izvijestio je jutros HAK.

U sjeverozapadnim dijelovima Hrvatske, slavonskobrodskom području, te u Slavoniji u tijeku noći padala je ledena kiša ili snijeg tako da su ceste izuzetno skliske i opasne, a zbog niskih temperatura na istaknutim dijelovima prometnica kao što su nadvožnjaci, mostovi, vijadukti postoji mogućnost poledice, bez obzira što su sve ceste posute.

Mogućnost poledice postoji i na cestama koje prolaze višim predjelima zemlje.

HAK moli stoga vozače da voze krajnje oprezno i prilagode vožnju trenutnim uvjetima na cesti te da na duža putovanja ne kreću bez adekvatne zimske opreme.

Na dijelu D3 tunel Vršek - Delnice magla smanjuje vidljivost na 50 - 100 metara. Na D1 Klapavica - Gračac - Otrić i na D27 Gračac - Prezid, kao i na D3 kroz Gorski kotar mogući odroni kamenja pa je nužna pozornija vožnja.

Most preko rijeke Gline na D6, na ulazu u Glinu iz pravca Tušilovića, obnovljen je i pušten u probni promet. Tako se ukidaju i sve zabrane, odnosno obilazni pravci. Također, otvorena je za promet sjeverna obilaznica Bjelovara, bitna za tranzitni promet iz Zagreba prema Podravini i Slavoniji.

Na većini graničnih prijelaza u putničkome prometu nema duljih čekanja.

Trajekti plove po plovidbenome redu.

Pročitajte više