U Vidri gostuje "najmanji cirkus na svijetu"

U KAZALIŠTU Vidra sutra točno u 11 sati gostuje najmanji cirkus na svijetu, kojega predvodi "Cirkuski slonić Charlie".

Cirkus je drugo ime za Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život, koji će pored predstave svakom malom gledatelju pokloniti bojanku Slonić Charlie. Koristeći motive poznate priče o letećem sloniću Dumbu, predstava progovara o težini, ali i istovremenoj ljepoti različitosti. Charlie je, naime, drugačiji od drugih slonova. Njegov život u cirkusu započinje ruganjem i ismijavanjem, ali upornošću i vjerom u bolji život. 

Maleni slonić uspijeva dokazati da je i najneobičnije prepreke moguće svladati. I u tome nije sam. U njegovoj potrazi za vlastitim mjestom u cirkuskoj areni pomažu mu mišić Bartolomeo i orkestralni odmetnik Ksilobubobas. Oni su jedini spremni otkriti tajnu njegovih velikih ušiju, vjerujući da se u njima krije velika posebnost slonovskih razmjera. Priča o sloniću Charliju i njegovim cirkuskim dogodovštinama tako postaje priča svih onih koji se na bilo koji način razlikuju od drugih, te hrabro braneći svoju različitost poduzimaju i ono što se čini nemoguće. Jer koliko god to zvučalo nevjerojatno, postoji jedan slonić koji zaista može letjeti.

Predstava je napravljena prema motivima Helen Abarson i u režiji Anice Tomić. U glavnim ulogama nastupaju Dajana Biondić, Anita Matković i Vojin Perić.

J.M.

Pročitajte više