U Virginiji ubijena tri člana sveučilišne nogometne momčadi. Ubio ih bivši kolega

Foto: EPA

UHIĆEN je osumnjičeni za pucnjavu na Sveučilištu u Virginiji u kojoj su ubijena tri člana nogometne momčadi tog sveučilišta, nekoliko sati nakon što je navodno pucao na autobus sa studentima koji su se vraćali s izleta.

Sveučilišna policija navela je na konferenciji za medije da je osumnjičenik, student Christopher Darnell Jones, uhićen nekoliko sati nakon pucnjave u 22:30 po lokalnom vremenu u nedjelju na sveučilištu u Virginiji u Charlottesvilleu koje pohađa 25.000 studenata. Sveučilište je reklo studentima i osoblju da pronađu skrovište dok su policajci tragali za Jonesom. 

Rektor sveučilišta Jim Ryan potvrdio je da su ubijeni studenti Devin Chandler, Lavel Davis i D’Sean Perry. Još dvije osobe ranjene su u pucnjavi, priopćile su vlasti. Jones je pritvoren prema tri točke optužnice za ubojstvo drugog stupnja i tri točke optužnice za korištenje vatrenog oružja u počinjenju kaznenog djela.

Ubojica bio igrač prije nekoliko godina?

Jones, za kojega je Ryan rekao da je bio student tog sveučilišta, bio je igrač sveučilišne nogometne momčadi 2018. godine. Ryan je u pismu na društvenim mrežama, nekoliko sati nakon pucnjave, naveo da mu je "srce slomljeno" i da su otkazana predavanja.

Ova je pucnjava zadnja u seriji oružanog nasilja na američkim koledžima i srednjoškolskim kampusima. Krvoproliće je potaknulo raspravu da se strože ograniči pristup oružju u Sjedinjenim Državama gdje drugi amandman američkog ustava jamči pravo na posjedovanje i nošenje oružja.

U masakru na Virginia Techu u Blacksburgu 2007. godine, oko 241 kilometar jugozapadno od Charlottesvillea, ubijene su 33 osobe, uključujući naoružanog napadača, a 23 ih je ozlijeđeno u jednoj od najsmrtonosnijih masovnih pucnjava na koledžu u američkoj povijesti. 

Pročitajte više