U Zadru "palo" 10 kilograma heroina vrijednog 5 milijuna kuna

ZADARSKA policija zaplijenila je čak 10 kilograma heroina u vrijednosti pet milijuna kuna te privela pet osumnjičenika sa zadarskog područja.

Radi se o najvećoj zaplijeni droge zadarske policije, a prema neslužbenim informacijama zaplijenjeno  je pet kilograma čistog heroina i pet kilograma miješanog, te dva pištolja i 12 detonatora.

Policija je privela 36-godišnjeg Ivu Bratovića, 36-godišnjeg Antu Šalu, 32-godišnjeg Tomislava Petkovića Sriću, 41-godišnjeg Milorada Troskota Mimu, te 47-godišnjeg Bogdana Pepića, a svi su otprije poznati policiji. Svim uhićenima određen je jednomjesečni pritvor.

Šale je od svibnja prošle godine na uvjetnom dopustu jer je krajem 2001. godine uhvaćen s 4,5 kilograma heroina i osuđen na sedam i pol godina zatvora. Petković je prije zbog droge bio osuđen na četiri mjeseca zatvora, a svi ostali također imaju razne kaznene prijave zbog droge, provala i krađa.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare, načelnik PU zadarske Anton Dražina kazao je kako su izvršene pretrage u pet stanova i obiteljskih kuća, te pet osobnih automobila u vlasništvu uhićenih osoba.

Prema neslužbenim informacijama, sva je droga pronađena u kući u mjestu Kašić pokraj Stankovaca čiji je vlasnik rođak uhićenog Milorada Troskota.

Operacija kodnog imena "Selo" se proširila i na Republiku Srpsku gdje je dosad pronađeno tri kilograma heroina.

J.M./P.V.
Foto: eZadar

Pročitajte više