U Zagrebu 10 novih slučajeva

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREMA podacima HZJZ-a, u Gradu Zagrebu je u protekla 24 sata 10 novooboljelih od covida-19, a od jučer je oporavljeno 19 osoba, priopćio je u petak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

U Zagrebu je trenutno 47 aktivnih slučajeva, a tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za masovno cijepljenje cijepljeno je 8027 osoba.

U domovima za starije i nemoćne i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika ni djelatnika, a pozitivnih testova nije bilo ni kod učenika i nastavnika osnovnih i srednjih škola.  

U karanteni Grada Zagreba ne nalazi se nijedna osoba.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađeno je 289 uzoraka, od kojih je pet bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali osam novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za pet osoba.  

Od osam obrađenih pozitivnih osoba četiri su za sada negativne epidemiološke anamneze, tri su kontakti covid-pozitivnih osoba, a jedna je osoba korisnik ustanove socijalne skrbi.

Pročitajte više