U Zagrebu otkrivena još jedna skupina varalica s nekretninama

TROČLANA prevarantska družina prodala je jednoj zagrebačkoj tvrtki za 152 tisuće eura tuđe zemljište u Svetoj Nedelji, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji koja je uspjela uhititi samo jednog člana družine.

Prvoosumnjičeni 27-godišnjak jučer je priveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, dok su preostala dvojica, 78-godišnjak i 41-godišnjak u bijegu.

Varalice su lani krivotvorili osobnu iskaznicu u koju su umetnuli fotografiju 78-godišnjaka i upisali ime vlasnika zemljišta, površine 1060 četvornih hvati. Koristeći se lažnom ispravom prevarili su predstavnika tvrtke s kojim su potpisali ugovor o kupoprodaji nekretnine.

Prevarantima je novac isplaćivan u više navrata, a nakon što su dobili cijeli iznos, kod javnog bilježnika su ovjerili tabularne izjave kojom se tvrtki dozvoljava upis vlasništva nad nekretninom.

Iako je uhitila jednog člana skupine, policija još nije pronašla novac.

Otkrivena skupina nije jedina koja se na zagrebačkom području bavila prevarama, odnosno prodajom tuđih nekretnina. Nedavno su razotkrivena dva slučaja prodaje unajmljenih stanova. Prvo je uhićen 26-godišnjak koji je prodao dva tuđa stana za 190 tisuća eura, a potom i 33-godišnjakinja koju se sumnjiči da je za ukupno 128 tisuća eura također prodala dva stana. 

Pročitajte više