U Zagrebu otkrivena skupina krijumčara skupocjenih automobila

ZAGREBAČKA policija uhitila je 37-godišnjaka zbog sumnje da se s još najmanje dvojicom muškaraca udružio u kriminalnu skupinu koja je u Zagrebu krala skupocjene automobile i preprodavala ih u susjedne zemlje, prije svega u Bosnu i Hercegovinu.

Policija je danas izvijestila da je istražujući krađe automobila doznala da se u kompleksu podzemnih garaža u Ogrizovićevoj ulici na Trešnjevci u nekoliko garaža privremeno skrivaju ukradeni automobili visoke klase, pretežito "volkswageni".

Garaže su nakon toga stavljene pod prismotrom, a policija je 37-godišnjeg muškarac, kojemu nije otkrila identitet, uhitila kada je pokušao ući u jednu od njih.

Policija je potom pretražila garaže i u dvije pronašla dva automobila, "audi A3" i "golf IV", ukradena u Zagrebu 13. travnja.

Osim automobila, pronađena je veća količina raznog provalničkog alata, predmete za koje se sumnja da potječu iz drugih ukradenih automobila, prijenosno računalo s elektroničkim priključcima namijenjenim skidanju elektroničke zaštite automobila.

Kriminalističkom obradom policija je otkrila da je skupina, iz koje su dvojica osumnjičenika u bijegu, garaže iznajmila u ožujku prošle godine, koristeći se lažnom osobnom iskaznicom. Ukradenim automobilima osumnjičeni su stavljali druge registarske tablice.

Za sada se ne zna koliko automobila su uspjeli prokrijumčariti i prodati u susjednim zemljama.

Pročitajte više