U ZAGREBU OTVORENA IZLOŽBA "ZAJEDNO"

Izložba "Zajedno", čije su fotografije snimljene na projektima pomoći Europske unije zemljama uključenima u Proces stabilizacije i pridruživanja, otvorena je poslijepodne u Zagrebu.

U knjižnici "Bogdan Ogrizović" izloženo je 47 fotografija, koje su snimljene u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, te Srbiji i Crnoj Gori, a deset ih je snimljeno u Hrvatskoj.

Izložbu je otvorio šef izaslanstva Europske komisije Jacques Wunenburger, a otvorenju je bio nazočan i hrvatski ministar kulture Božo Biškupić.

Iza apstraktnih termina, koje najčešće koristimo, stoje ljudi, kao što pokazuju ove fotografije, i to ljudi koji izgledaju isto bez obzira na to otkud dolazili, kazao je Wunenburger. Na svim licima vidite iste strahove, očajanja i nade, rekao je Wunenburger i dodao kako svi ti projekti imaju smisla ako se gledaju kroz ljude koji stoje iz njh.

Autori su fotografija Carl Cordonnier iz Lillea, Goce Solev iz Skoplja, Roland Tasho iz Tirane, Dejan Vekić i Almin Zrno iz Sarajeva, te Zoran Žestić iz Beograda.

Izložba je do sada bila postavljena u svim glavnim gradovima tih država, a poslije Zagreba seli u Bruxelles.

(Hina) xiluc ydd

Pročitajte više