U ZAGREBU PRVI ZAGREB OPEN AIR FESTIVAL

Prvi Zagreb Open Air Festival održava se danas na pet pozornica u dvorištu Studentskog centra u Savskoj.

Program je otvoren u ranim poslijepodnevnim satima na dvije pozornice (DJ Stage i Breakalicious Crew) s kojih će se do 22 sata, kada počinje nastup glavnih zvijezda festivala, britanske grupe "Morcheeba", puštati elektronska glazba.

Prije trip-hop atrakcije, "Morcheebe", koju kritičari hvale kao jednu od danas najzanimljivijih britanskih grupa, na glavnoj pozornici publiku zabavljaju ponajbolje hrvatske rock skupine, "Let 3", "Pips, Chips and Videoclips", Bare i "Plaćenici".

Na rock pozornici nastupaju "Hard Time", "Djeca", "Zadruga", "Atheist rap", "Subway Dogs" i "Flayer".

"Roots/ethno/crossing border" pozornica rezervirana je za "Gustafe", "Shamrock Rovers", "Brain Holidays", "Šumski", "Superhicks", "Sick Swing Orchestra" i "Chevrolets 57".

Paralelno s koncertima, u kinu SC-a se održavaju projekcije filmova ("Hard Day's Night's" i "The Doors"), a u predvorju kina izložba koncertnih fotografija i sajam CD-ova.

Zagreb Open Air Festival jedan je od rijetkih rock i elektronskih festivala na otvorenom koji se održava u samom središtu grada.

Organizator Festivala, udruga "Zdravo društvo" iz Zagreba, planira Festival napraviti tradicionalnim. Njihov je cilj da se festival održava svake godine u srpnju i da njime studenti obilježe kraj akademske godine.

(Hina) ag vkn

Pročitajte više