U Zagrebu se 17-godišnjakinja tijekom kupanja umalo ugušila plinom

ZAGREBAČKA je policija izvijestila o novom slučaju trovanja ugljičnim monoksidom. Jučer se između 16 i 18 sati u stanu na zagrebačkoj Trešnjevci, u kadi, umalo ugušila 17-godišnjakinja.

Djevojka se kupala u kupaonici u kojoj je postavljen kombinirani plinski bojler s priključkom na dimnjak. Zbog intoksikacije ugljičnim monoksidom u kupaonici je zaspala te se u jednom trenutku uspjela probuditi i izaći u hodnik gdje je mobitelom nazvala svoju 17-godišnju prijateljicu, nakon čega se ponovno onesvijestila.

Oko 18 sati, upornom zvonjavom na ulaznim vratima, prijateljica ju je uspjela "probuditi" te joj je 17-godišnjakinja otvorila vrata stana. Djevojci je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti.

Pregledom kupaonice nisu uočena mehanička oštećenja bojlera ili dimovodnog priključka, a nakon 15 minuta rada bojlera u zatvorenoj kupaonici izmjerena je visoka koncentracija ugljičnog monoksida (oko 120 ppm). Plinski ventil za dovod plina u bojler je plombiran te će se obaviti nadopuna očevida uz pomoć potrebnih stručnih osoba, navodi policija.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više