U Zagrebu u prometnim nesrećama poginuo 16- godišnjak, teško ozlijeđena biciklistica

JEDAN 16-godišnak poginuo je u sudaru koji se sinoć dogodio u Susedgradu u ulici zabranjenoj za promet, a u Sesvetama je jedna biciklistica zadobila po život opasne ozljede kad je na nju naletio autom pijani vozač bez dozvole, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Na području Zagreba zabilježene su ukupno 63 prometne nesreće.

Nesreća u Susedgradu dogodila se u 22 sata u Ulici Krvarići, kojom je zbog radova zabranjen promet u oba smjera, kada je mitsubishi lancer kojim je upravljao Ivica M. (1978.) skrenuo na lijevi dio kolnika i izravno se sudario s bmw-om, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 16-godišnji V. P., bez položenog vozačkog ispita.

U bmw-u je bilo pet maloljetnih osoba, u dobi između 15 i 16 godina. Na mjestu nesreće je poginuo suvozač, šestnaestgodišnji Tomislav Radušić, a vozač V.P. i dvoje putnika, K.B. i L.B., lakše su ozlijeđeni. Peta malodobna osoba, koja nije ozlijeđena, nije zatečena na mjestu nesreće.

Vozač lancera mitsubishi Ivica M. nije ozlijeđen.

Troje ozlijeđenih liječničku su pomoć dobili u Općoj bolnici Sveti Duh.

U Sesvetama je sinoć oko 22.15 sati biciklistica I.M. (1962.) zadobila teške ozljede opasne po život kada je na nju naletio renault megane daruvarske registracije kojim je, bez vozačke dozvole, upravljao pijani 37-godišnji Sesvećanin I. Ć. On je pobjegao ne pruživši pomoć ozlijeđenoj ženi.

Zbog predhodnih teških prometnih prekršaja, I.Ć.-u je trajno oduzeta vozačka dozvola i trebao bi ponovo na vozački ispit.

Policija ga je uhvatila 20-ak minuta nakon nesreće i utvrdila da ima 2,08 promila alkohola u krvi. Očevidom je utvrđeno da je od siline udarca žena odbačena na prednje staklo renaulta, a potom na kolnik.

Nesretna žena je s teškim ozljedama prevezena vozilom Hitne pomoći u KB Dubrava, a I. Ć. je uhićen.

Policijska uprava zagrebačka je i ovog vikenda provodila pojačani nadzor prometa. U zadnjih 24 sata, prema još nepotpunim podacima, zabilježila je 304 prekršaja prekoračenja brzine, 102 razna prekršaja motorista i mopedista. Tijekom noći i jutra u Zagrebu policija je oduzela u 19 vozačkih dozvola zbog vožnje pod utjecajem alkohola, rečeno je na današnjoj konferebciji za novinare u PUZ-u.

Pročitajte više