U Zagrebu zapaljen mercedes registracijskih oznaka SiCG

NA PARKIRALIŠTU zagrebačkog Hotela "I", na Remetinečkoj cesti, otvorenim je plamenom rano jutros, pola sata iza ponoći, namjerno zapaljen mercedes E 320, registracijskih oznaka Srbije i Crne Gore (Čačak), izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka na konferenciji za novinare.

Automobil koristi državljanin SiCG (31) koji je na proputovanju u Zagrebu bio gost u Hotelu "I", a o požaru mercedesa E 320, njegovog korisnika obavijestila je recepcionarka Hotela "I".

Policija je očevidom utvrdila da je požar namjerno podmetnut otvorenim plamenom, te da je vatra krenula od zadnjeg dijela vozila. Još uvijek nije utvrđeno na koji je način izazvan požar - je li to bila neka zapaljiva tekućina i slično, ali nedvojbeno je u pitanju otvoreni plamen, rečeno je u PU zagrebačkoj.

Na mercedesu će se provesti daljnje vještačenje.

Policija je izvijestila o još jednom požaru koji je izbio jučer navečer oko 22,30 sati u Jankomiru, u pogonu lakiranja poduzeća koje ima sjednište u Solinu.

Požar je izbio u komori za nanošenje prvog sloja boje na plastične odbojnike za automobile.

Prema prvim saznanjima policijskog vještaćenja požar je izbio tijekom tehnološkog procesa, a očevidom se još uvijek utvrđuju uzroci požara. Zasad se zna da je u postupku zagrijavanja odbojnika za automobile zatajio dio postupka.

Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Materijalna šteta još nije utvrđena, ali se procjenjuje da je veća, navode u PU zagrebačkoj.

Zagrebačka policija također je izvijestila da je od 4. na 5. studenoga evidentirano 52 kaznena djela, od kojih je, uz ostalo, bilo osam razbojstava (tri u sportskim kladionicama, četiri u trgovinama i jedno u poslovnici Hrvatske lutrije), 19 teških krađa provaljivanjem i 18 krađa.

Također zagrebačka policija je jučer obavila očevide na 45 prometnih nesreća.

Pročitajte više