Ubojica taksista na slobodi: Sud je postupio ispravno, nisam monstrum ili zvijer

UBOJICA zadarskog taksista Igora Ćustića, 23-godišnji Elvis Šopić, pušten je jučer poslijepodne iz zadarskog pritvora. Sudac je donio takvu odluku jer je Ćustić u pritvoru proveo maksimalne tri godine.

Šopić je prvotno bio osuđen na 30 godina zatvora, no Vrhovni je sud ukinuo presudu i predmet vratio na početak smatrajući da se radi o običnom ubojstvu. Ponovljeno suđenju Šopiću počelo je u rujnu 2010. Ponovio je kako je kriv za ubojstvo, no ne na način na koji ga se tereti. Tvrdi da taksista nije ubio s predumišljajem, nego da je sačmarica slučajno opalila.

"Bojim se da sada još nekoga ne ubije"

Nakon izlaska iz pritvora Elvis Šopić je kazao kako je sud postupio ispravno zato što nije povjerovao dijelu medija koji su ga nazivali monstrumom i zvijeri. "Naravno da sam zadovoljan odlukom Vrhovnoga suda, iako ne bježim od svoje odgovornosti zbog izgubljenoga života. Kaznu moram platiti, i duboko se kajem zbog svega što se dogodilo", kazao je Šopić i dodao da se želi ispričati obitelji pokojnika, iako je svjestan da im to ne može vratiti sina.

S, druge strane, otac Igora Ćustića je u šoku te kaže da mu je teže sada nego za vrijeme suđenja. "Čini mi se kao da se namjerno odugovlačio postupak, kako bi on mogao izići i možda pobjeći preko granice", kazao je Pilip Ćustić i dodao da se boji da sa Šopić još nekoga ne ubije. Istaknuo je kako nema povjerenja u hrvatsko pravosuđe.

Šopić je optužen da je 29. siječnja 2008. oko 22.30 sati na cesti pokraj Korlata hicem iz sačmarice ubio taksista Igora Ćustića, zapalio vozilo i pobjegao. Motiv ubojstva nije utvrđen.

Pročitajte više