Ubojici Anđele Bešlić smanjena kazna za pet godina

VRHOVNI SUD RH odlučio je smanjiti kaznu Ivanu Bulju, koji je osuđen za ubojstvo maloljetne Anđele Bešlić. Bulj će tako umjesto 27 odslužiti pet godina zatvora manje.

Sud je, naime, uvažio žalbu Buljevih odvjetnika, koji su tvrdili da je zatvorska kazna u trajanju od 27 godina, na koliko je Bulj osuđen prvostupanjskom presudom, prevelika, te mu smanjio kaznu za pet godina.

Podsjetimo, nedavno se u medijima špekuliralo da bi Bulj mogao čak biti pušten na slobodu 10. siječnja zbog neučinkovitosti Vrhovnog suda, no to se nasreću ipak nije dogodilo.

No, ni odluka vijeća Vrhovnog suda o smanjenju kazne za zločin koji je potresao Hrvatsku zasigurno neće naići na razumijevanje javnosti, a pogotovo obitelji ubijene Anđele.

Prije nego što presuda postane pravomoćna, Bulj ima još jednu mogućnost žalbe, onu u trećem stupnju, budući da mu je izrečena kazna dugotrajnog zatvora. Posljednja žalba mora biti riješena do 28. veljače.

Pavlu Bulju, bratiću Ivice Bulja, ukinuta je oslobađajuća presuda za sudjelovanje u ubojstvo Anđele Bešlić, te će mu za to djelo biti opet suđeno.

Pročitajte više