Učestale krađe na području Splitsko-dalmatinske županije

DALMATINSKA policijska uprava izvješćuje danas o brojnim krađama u kojima su žrtve mahom strani turisti.

Makarska je policija sinoć uhitila trojicu državljana Bosne i Hercegovine M. N. (1973.), A. N. (1976.) i F. H. (1974.), koji su oko 20 sati provalili u apartman u mjestu Promajna kod Makarske, a odakle su četvorici mađarskih državljana ukrali veću količinu novca i dragocjenosti, čija vrijednost još nije utvrđena. Nakon provale oni su pobjegli vozilom u smjeru Makarske, a zatim su uhićeni.

Tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je kako su A. N. i F. H. i 20. svibnja ove godine počinili krađu iz nezaključane obiteljske kuće, vlasnika M. V. (1935.) u u Podgori, te su iz spavaće sobe otuđili novčanik i zlatninu u vrijednosti od oko 2500 kuna.

U Makarskoj je iz apartmana, kojim se koristila austrijska državljanka K.G. P. (1980.), nepoznati počinitelj, ušavši preko balkona, otuđio novčanik s osobnim dokumentima, bankovnom karticom i novcem, Ukupna je šteta procijenjena na četiri tisuće kuna.

U ACI marini Palmižani na Paklenim otocima kod Hvara nepoznata je osoba iz jahte, kojom se koristio britanski državljanin M. G. (1947.), odnijela dva ruksaka s dva mobitela, osobnim dokumentina i novcem. Ukupna je šteta šest tisuća kuna.

20 tisuća i 200 kuna vrijednost je robe ukradene iz prodavaonice poduzeća N. K. Commerc u Šestanovcu. Razbivši ulazna vrata, nepoznati je počinitelj iz dućana odnio novac, Simpa i VIPme bonove za mobitel te alkoholna pića i razne cigarete.

U Koprivnom kod Dugopolja iz kruga poduzeća Petak iz Ivanić Grada na neutvrđen je način otuđeno 850 metara bakrenog užeta, te 80 metara električnog kabela, ukupne vrijednosti 40 tisuća kuna.

Pročitajte više