Udar na slobodu medija: Novinar Indexa pozvan na ispitivanje u Državno odvjetništvo!



DRŽAVNO odvjetništvo pozvalo je novinara Indexa Ilka Ćimića kako bi dao iskaz pred zamjenicom općinske državne odvjetnice Mirelom Alerić Puklin u svojstvu svjedoka. Kako stoji u pozivu, DORH tereti nepoznatog počinitelja za kazneno djelo odavanja službene tajne iz čl. 351. KZ-a. Mladen Bajić i vrh DORH-a ispitivanjem novinara Indexa žele saznati kako je došao do informacija kada je pisao o aferi Kamensko.

Poziv DORH-a doživjeli smo kao udar na medije i prijetnju kojoj bi krajnji cilj bio naše odustajanje od daljnjeg istraživanja u objavljivanju dokumenata o aferi Kamensko te umiješanosti Ninoslava Pavića i Ivice Todorića.

Objavljivanjem javno dostupnih podataka na Indexu htjeli smo izazvati reakciju istražnih organa kako bi se do kraja rasvijetlio slučaj rasturanja Kamenskog.  Naši tekstovi bavili su se i propitivanjem zašto Državno odvjetništvo odugovlači istragu oko Kamenskog. 

Napominjemo, kako u slučaju afere Kamensko, Državno odvjetništvo nije pokrenulo istragu te se ne može raditi o "curenju informacija".

Ćimić bi svoj iskaz, prema uručenom pozivu, trebao dati 8. prosinca u podne.

> Ekskluzivni iskazi svjedoka za Kamensko: Milijuni za nepostojeće projekte

> Ekskluzivni iskazi svjedoka za Kamensko: Crljenak organizirao, Pavić omogućio, Todorić financirao

> Index doznaje - Država je pomogla u rasturanju Kamenskog: Vilinskim poljanama milijuni za uzgoj pastuha

Pročitajte više