Liječnici o Penavinoj izjavi: Kolika mora biti inteligencija nekog takvog...

PREDSJEDNIK Domovinskog pokreta Ivan Penava upozorio je kako su covid-potvrde, budući da zarazu šire i cijepljeni i necijepljeni, omogućile "bioteroristima" da bez medicinske kontrole ulaze u bolnice i staračke domove bez obzira na razinu antitijela i prisustvo virusa u sebi.

"Danas se hrvatsko društvo, sukladno znanstvenim spoznajama da i cijepljeni i necijepljeni šire zarazu, nalazi u situaciji da je dijelu 'bioterorista' dao covid-putovnice da slobodno prolaze ulicama grada i, što je najgore, ulaze u bolnice i staračke domove bez bilo kakve kontrole, bez obzira na razinu antitijela i prisustvo virusa u sebi", rekao je Penava.

Večeras se priopćenjem oglasio HUBOL - Hrvatska udruga bolničkih liječnika.

"Prekršaj i bioterorizam", stoji u naslovu objave.

"Kolika mora biti inteligencija nekoga tko osobe s imunitetom stečenim cijepljenjem protiv covid-19 bolesti naziva bioteroristima, teško je odrediti", piše HUBOL.

"U medicini bi rekli - u tragovima. U međuvremenu, hrvatska smrtnost od covida je u samom europskom vrhu. Tragična je to spoznaja, kao i ona da je izmišljati i širiti lažne vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo, a ugrožava sigurnost građana, što zastupnik Penava sada radi, puno više od pukog prekršaja", pišu.

"Zastupniče Penava, to je pravi bioterorizam. Ako možete razumjeti", dodaju.

Pročitajte više