Udruga branitelja liječenih od PTSP-a pokreće peticiju za smjenu ministra Pančića

UDRUGA branitelja liječenih od PTSP-a pokrenula je potpisivanje peticije za smjenu ministra hrvatskih branitelja Ivice Pančića zbog obmanjivanja javnosti, iznošenja neistinitosti u medijima i uvredljivih izjava prema braniteljskoj populaciji.

Peticiju će do 22. ožujka moći potpisati hrvatski branitelji i svi hrvatski građani nezadovoljni radom ministra Pančića, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednika županijskih udruga branitelja liječenih od PTSP-a.

Podsjetili su da su podnijeli i tužbu protiv ministra Pančića zbog, kako tvrde, protuustavnog djelovanja, donošenja nezakonitih rješenja, nepoštivanja odluka Upravnog suda i drugih nepravilnosti.

Pančić je, tvrde branitelji oboljeli od PTSP-a obmanuo javnost kada je javno rekao da ništa ne gube, ako ne pristupe testiranju po obrascu MMPI2, jer su neki od njih upravo zbog toga pretrpili štetu.

Najavili su skoro osnivanje i zajednice 10 županijskih udruga koje su istupile iz sadašnje središnjice nezadovoljne načinom na koji ju je vodio predsjednik Tihomir Apari. Protiv njega je također podnesena tužba, jer je, djelovao samovoljno i protustatutarno, nije podnosio izvješća o radu i nije opravdao na koji je način trošen novac namijenjen braniteljima oboljelima od PTSP-a, rekao je predsjednik zagrebačke udruge branitelja liječenih od PTSP-a Dubravko Svedrec.

Branitelji oboljeli od PTSP-a smatraju da ih je Apari osramotio najavljujući prošle godine blokadu prometnica čemu su se oni protivili. Odlučili su se na izlazak iz središnjice, kako bi mogli samostalno istupati, jer ministar Pančić s njima nije želio razgovarati.

Navode da su za svoju odluku, među ostalim, dobili i potporu HVIDR-e i udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Pročitajte više