"Hrabro dijete" nikad nije Eni Šarac isplatilo novac prikupljen za nju, a sad je njihove "vile" žicaju 10 kuna

Foto: Marko Lukunić/Pixsell, Facebook

INDEX je nedavno prvi otkrio da udruga Hrabro dijete (koja je novac prikupljen za liječenje Nore Šitum i Ene Šarac trošila na svoje plaće, regrese i božićnice) ima novi način zarađivanja na bolesnoj djeci. U trgovačkim centrima diljem zemlje prodajne agentice odjevene u kostime vila prodaju kupone s naznačenom cijenom od pet i deset kuna na kojima piše "Hrabro dijete" i broj računa udruge Hrabro dijete.

A upravo je jedna takva "vila" prišla i Eni Šarac i tražila je da kupi kupon od 10 kuna kako bi pomogla bolesnoj djeci.

>> Udruga Hrabro dijete ima novi način zarađivanja na bolesnoj djeci

>> Udruga Hrabro dijete primila 65.000 kuna za Enu Šarac; Majka: Nismo ni znali za to, ni dobili novac

>> Ena Šarac hitno mora na operaciju: Udruga Hrabro dijete odbija joj isplatiti njezin novac

>> Udruga Hrabro dijete postavila uvjete Eni Šarac: Mora im dokazati da je bolesna

"Za čiji motor sad skupljamo?"

"Što reći kad ti osoba s krilima na leđima ponudi kupon udruge koja je pokrala, a nema koga nije, pa tako i mene i moli pomoć oboljeloj djeci? Pa dobro ljudi jeste vi normalni?

...Pa gdje baš meni to nudite i pričate priče i time vrijeđate svu bolesnu dječicu i njihove roditelje? Bože sačuvaj. Za čiji motor sad skupljamo? #onaksamopitamjel", napisala je Ena Šarac na svom Facebooku.

Cijela Hrvatska zna za Enu Šarac, djevojku koja se preko 15 godina bori s tumorom na mozgu. Ova hrabra djevojka, kad se prikupljao novac za njeno liječenje i za Noru Šitum, svima je poručila da novac radije uplate Nori.


Ova simpatična i draga djevojka pokazala je više puta što znači imati veliko srce i novac za svoje liječenje često je davala i drugoj bolesnoj djeci.

Međutim, treba podsjetiti na to da joj udruga Hrabro dijete koja je prikupljala novac za nju nikad nije dala ta sredstva. Građani su za Enino liječenje 2013. uplatili 65.000 kuna na račun Udruge Hrabro dijete. Novac joj nikad nisu isplatili.

Ena im je stoga prije godinu i pol poslala zamolbu za isplatom tih donacija jer je trebala ići na operaciju slomljenog stopala u Lovran. Enina majka Biserka Šarac ostala je u šoku nakon što je  primila odgovor Udruge Hrabro dijete na Eninu zamolbu.

U tom dopisu Udruga je tražila Enu da im dokaže svoju bolest, iako su za nju prikupljali novac prije tri godine, bez da su za to tražili suglasnost roditelja tada maloljetne Ene Šarac. Tih 65.000 kuna koliko je za Enu uplaćeno na račun udruge Hrabro dijete, kako smo već rekli, nikad joj nisu isplatili.

Nudili joj kupon od 10 kuna

I nakon svega dolazi do apsurda kad joj prodajne agentice koje je angažirala ova Udruga pokušavaju prodati kupon od 10 kuna, s izlikom da skupljaju za bolesnu djecu.


Podsjetimo, Index je ovog tjedna otkrio da u gradovima diljem Hrvatske djevojke odjevene kao vile, s krilima na leđima, prodaju kupone s cijenama od pet i deset kuna.

Na poleđini kupona stoji citat "Kad se male ruke slože, sve se može", a ispod toga piše naziv udruge Hrabro dijete te naziv tvrtke Perfektno sutra, čiji prodajni agenti građanima prodaju kupone, s naglaskom da se novac skuplja za bolesnu djecu. Detaljnije informacije ne znaju, nego ljudima samo govore da je to za bolesnu djecu i da im je šef Haris Kapetanović, predsjednik udruge Hrabro dijete.

Račune ne izdaju, iako bi to morali činiti.

Pročitajte više