Udruga Leptir poziva na Dječju Off Road karavanu "Istra 2007"

UDRUGA roditelja djece s posebnim potrebama "Leptir", 9. rujna ove godine u suradnji sa Hrvatskim Off Road portalom i Automotoklubom "No Limits" iz Pazina, organizira Dječju Off Road karavanu "Istra 2007".

Karavana se provodi u okviru Leptirove kampanje "U svijetu tišine nisi sam“, a obilježena je sa dvije osnovne karakteristike - rehabilitacijskim učinkom na djecu s poteškoćama u razvoju kroz upoznavanje Hrvatske, druženje sa životinjama u Istri te Off Road vožnju na terencima, što će djeci biti jedinstveno iskustvo te prikupljanjem sredstava za nabavu dva logopedska seta za rehabilitaciju djece s poremećajem sluha i govora te uređenje i opremanje dvije nove igraonice za djecu s poteškoćama u razvoju (Ivanić grad i Istra).

Ovoj su se akciji odazvali svi Off Road klubovi Hrvatske, jedan dio automoto klubova, automotocross klubova, Quad klubovi i ATW klubovi, a svoj su dolazak najavili i Off Road klubovi iz Italije i Slovenije te Bikeri iz Hrvatske, kao i drugi vozači iz cijele Hrvatske koji svojim prisustvom žele podržati ovu plemenitu akciju.

U karavani sudjeluju djeca s poteškoćama u razvoju iz pet Hrvatskih županija te se očekuje sudjelovanje 100 do 150 vozila koja će organizirano proći cijelom trasom karavane.

Koncert Jacquesa Houdeka za kraj

Okupljanje sudionika karavane je u vremenu od 9 do 12 sati u mjestu Blatna Vas uz druženje djece s Off Roaderima i uz Istarske fritule i klošture te uz topli kakao. Oko 14 sati karavana stiže u mjesto Bale u posjet Eko centru EIA u razgledavanje čuvenog Istarskog vrta Leptira, posjet čudesnoj šumi te drugim interesantnim dječjim atrakcijama.

Vrijeme dolaska u Pazin (Grdoselo) je oko 18.30 sati. Tamo će karavanu dočekati više od tisuću mališana iz cijele Istre, a sve okupljene sudionike i goste karavane, nakon nekoliko riječi zahvale će zabavljati popularni dječji pjevač i Leptirov ambasador dobre volje - Jacques Houdek.

Ovim putem Udruga Leptir poziva sve ljude dobre volje i sve građane koji su u mogućnosti, da podrže ovu akciju te se priključe karavani ili barem njenom posljednjem dijelu u kojem će se održati veliki završni koncert.

Od svog osnivanja pa do danas, udruga Leptir je organizirala i realizirala cijeli niz aktivnosti i sadržaja za djecu, a cjelovit kalendar događanja možete pogledati ovdje.

Pročitajte više