Udruga prijatelja životinja nudi 3.000 kuna za pronalazak zlostavljača koji je naživo palio psa

IZ UDRUGE prijatelja životinja "Dr. Ivan Rostaš" ponudili su 3.000 kuna vrijednu nagradu za korisne informacije vezane uz pronalazak zlostavljača psa kojeg su u vrlo lošem tjelesnom stanju pronašli u Nazorovoj ulici u Vinkovcima prošlog tjedna.

Predsjednica udruge Danica Dečev kazala je da iz udruge žele da što više ljudi čuje njihov apel i pomogne im. "Iako je to za našu udrugu znatan iznos, vjerujemo da bismo na taj način mogli otkriti počinitelja i spriječiti buduća maltretiranja i iživljavanja nad životinjama, ali i smanjiti neodgovorno napuštanje i odbacivanje životinja, čemu svakodnevno svjedočimo", kazala je Dečev.

Podsjetimo, u Vinkovcima u srijedu oko 11.30 sati volonteri Udruge prijatelja životinja "Dr. Ivan Rostaš" pronašli su psa na ulici u teškom stanju. Nakon što su ga odvezli u veterinarsku stanicu utvrđeno je da je nad psom izvršeno teško iživljavanje.

Naime, psu je dlaka bila potpuno oštećena od paljenja, a životinja je pretrpjela teške opekline po glavi, leđima i njušci. Pas je oko vrata imao debelu žicu te se pretpostavlja da je uspio pobjeći svojim zlostavljačima. Iz udruge poručuju da ih se obavijesti o informacijama vezanim uz ovaj slučaj i sličnim zlostavljanjima životinja. Kažu da nikako ne treba ostati ravnodušan nad ovakvim slučajevima te da je danas pas taj kojeg su zlostavljali, a sutra će to biti nečije dijete ili prolaznik. 

Zbog još jednog krajnje neljudskog čina zlostavljanja psa, iz Udruge prijatelja životinja apeliraju na sve koji imaju neka saznanja o počinitelju ovog zlodjela, da ih kontaktiraju
na brojeve 098/165-3045 i 032/369-388 ili mail : prijateljizivotinjavk@gmail.com.

Pročitajte više