Uhićen jedan od najozloglašenijih Talibana

GLASNOGOVORNIK Talibana Muslim Khan i još četvorica Talibana uhićeni su u dolini Swat. Pakistanske snage sigurnosti su izjavile da je Khan bio glasnogovornik i jedan od najviših vojnih dužnosnika u regiji. Khan je imenovan glasnogovornikom nakon što je prošloga mjeseca uhićen njegov prethodnik Maulvi Omar, prenosi BBC.

"Snage sigurnosti su u jednoj uspješnoj operaciji u dolini Swat uhvatile Muslima Khana i Mahmuda Khana za koje je raspisana nagrada od 10 milijuna rupija (oko 87.000 eura), naveo je u priopćenju vojni glasnogovornik general Athar Abbas.

Snage pakistanske vlade su krajem travnja započele oštriju borbu protiv talibanskih trupa u sjeverozapadnoj graničnoj provinciji u kojoj se nalazi i dolina Swat. Prema podacima koje je objavila vojska, u tim akcijama je ubijeno više od dvije tisuće pobunjenika, stradalo je više od 300 vojnika. Pakistanska vlada je u srpnju, nakon prvih uspješnih operacija u dolini Swat, najavila da vojska namjerava "očistiti" zemlju od islamističkih pobunjenika.

Pročitajte više