Uhićen Ljubomir Čučić

LJUBOMIR ČUČIĆ, bivši veleposlanik u Belgiji i bivši glavni tajnik Europskog pokreta, uhićen je i priveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda zbog oduzimanja djeteta, doznaje se na Sudu.

"Ljubomira Čučića policija je privela poslijepodne uz dvije kaznene prijave, zbog oduzimanja djeteta te zbog sprječavanja i neizvršavanja mjera za zaštitu djeteta i maloljetne osobe," kazao je Hini istražni sudac Aleksandar Zunder.

Dodao je da Tužiteljstvo nije zatražilo pritvor za Čučića i rekao da o drugim detaljima ne može govoriti.

Čučić je, kako se doznaje od izvora bliskog policiji koji želi ostati neimenovan, uhićen jučer pri pokušaju ulaska u Hrvatsku na slovensko-hrvatskom graničnom prijelazu Pasjak.

U automobilu je bio s jednoipolgodišnjom kćerkom, koja je rješenjem Centra za socijalnu skrb u Zagrebu u srpnju ove godine privremeno dodijeljena majci, kao i njihova druga, starija kćer.

Policija je, do dolaska majke, djevojčicu predala u Centar za socijalnu skrb u Rijeci, a Čučić je doveden u Zagreb i nakon kriminalističke obrade priveden istražnom sucu.

Sumnjiči ga se da je od supruge Magali Boers, koja ga je u svibnju javno optužila za fizičko i psihičko zlostavljanje, oduzeo kćer i spriječio izvršenje odluke Centra za socijalnu skrb o privremenoj dodjeli kćerke majci do okončanja brakorazvodne parnice.

Za kazneno djelo oduzimanja djeteta predviđena je kazna od 3 do 5 godina zatvora, a za sprječavanje i neizvršavanje mjera za zaštitu djeteta i maloljetne osobe, predviđena je novčana kazna ili godina zatvora.

Protiv Čučića je u lipnju policija podnijela kaznenu prijavu zbog nasilničkog ponašanja u obitelji. Nakon odluke zagrebačkog Centra za socijalnu skrb o privremenoj dodjeli djeteta majci, Čučić je bio nedostupan, a policija je za njim raspisala potragu. Istovremeno se Čučić u nekoliko navrata javio medijima i dao intervjue.

Pročitajte više