MVP o slučaju Ljubomira Čučića

MINISTARSTVO vanjskih poslova (MVP) oglasilo se danas priopćenjem u povodom teksta u tjedniku Nacional, pod nazivom "Tko je dugo traženi nasilnik iz Ministarstva vanjskih poslova".

U priopćenju se ističe kako je Ljubomir Čučić obnašao dužnost veleposlanika Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji u razdoblju od 8. siječnja do 31. kolovoza 2001., te da je u tom razdoblju bio ugovorni djelatnik Ministarstva vanjskih poslova, na određeno vrijeme, do isteka mandata.

Na osobni zahtjev opozvan je s dužnosti izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika, odlukom Predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića od 31. srpnja 2001. godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 31. kolovoza 2001. godine prestale su sve radne obveze, dužnosti i prava Ljubomira Čučića u Ministarstvu vanjskih poslova, nakon čega se vratio u Europski pokret Hrvatske, instituciju iz koje je otišao na dužnost veleposlanika, gdje su mu za vrijeme veleposlaničkog mandata mirovala prava iz radnog odnosa, ističe se u priopćenju.

Ministarstvo vanjskih poslova RH, na čelu s ministrom Toninom Piculom, a na temelju izrečenih konstatacija gospođe Neve Tolle, u studenom prošle godine, da su zlostavljači žena u hrvatskom društvu i visoki dužnosnici Ministarstva vanjskih poslova, počelo je istragu kako bi otkrili o kome se radi.

Unatoč opsežnoj istrazi i suradnji s Autonomnom ženskom kućom u to vrijeme, ministarstvo nije uspjelo otkriti identitet zlostavljača iz navoda gospođe Tolle, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara