Uhićen napadač iz tramvaja u Nizozemskoj. Ubio je tri osobe

Foto: EPA

UHIĆEN je muškarac koji je jutros pucao u tramvaju u nizozemskom Utrechtu, javlja CNN. Vijest je potvrdila nizozemska policija.

Napad se, podsjetimo, dogodio u ponedjeljak ujutro oko 10:45 sati, a ubijene su tri osobe. Još pet osoba je ranjeno u pucnjavi. Potraga za napadačem je trajala satima.

Napadač je još ranije identificiran kao 37-godišnjak turskog podrijetla Gökman Tanis.

Točni motivi napada još nisu poznati. Državni odvjetnik rekao je da bi motiv napada u Utrechtu mogli biti "obiteljski razlozi". To je ranije objavila i turska agencija Anadolija koja je napisala da je Tanis pucao na svoju rođakinju iz "obiteljskih razloga", a zatim je zapucao na druge kada su njoj priskočili u pomoć.

Policija je najprije objavila da se razmatra mogući teroristički motiv napada, a kasnije je priopćeno da se istražuje i osobni motiv.

Optužen za silovanje

Kako javlja televizija NOS, osumnjičeni ima poduži policijski dosje i bio je, među ostalim, osuđen za pokušaj ubojstva. Trenutačno je optužen za silovanje. 

Protuteroristička agencija NCTV navodi da ne može isključiti da je u pozadini tog napada terorizam. 

Najviša razina opasnosti od terorističke prijetnje u pokrajini Utrecht ukinuta je nakon uhićenja, a već je ranije ukinuto upozorenje građanima Utrechta da ne izlaze iz kuća.

Pročitajte više