Uhićen osumnjičenik za pokušaj ubojstva kontrolora HRT-a

54-GODIŠNJI Vasilj Radić, koji je jučer u selu Radučić kod Knina dvama hicima iz pištolja ranio HTV-ova inkasatora Miljenka Perkova, predao se šibenskoj policiji.

Za njim je u prošla 24 sata tragalo 100 policajaca, koji su blokirali selo i okolicu. Radić se predao u zaseoku Bjelobrk, nedaleko od mjesta zločina. Noć je proveo skrivajući se unutar blokiranog područja iz kojeg nije uspio pobjeći. Kada je dobio informaciju da je čovjek u kojeg je pucao živ, odlučio se predati.

Pri uhićenju se nije opirao, a kod njega nije pronađen pištolj iz kojeg je jučer oko 13,30 sati ispred svoje kuće u zaseoku Donjima Radićima s dva metka u predjelu leđa teško ozlijedio kontrolora Perkova, kazao je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji Branko Peran, načelnik šibensko-kninske Policijske uprave.

Kako je pri uhićenju kazao policiji, Radić je u šoku nakon ubojstva odbacio oružje, pa policija još za njim traga. Radić je također kazao da je bio isprovociran ponašanjem kontrolora te da je zbog toga pucao.

Peran je naglasio da je osumnjičeni Radić ispalio jedan metak i u drugog kontrolora HTV-a, ali je on uspio pobjeći i ostati neozlijeđen.

Dodao je da je stanje Milivoja Perkova, koji je nakon liječničke pomoći u kninskoj Općoj bolnici prevezen u splitsku bolnicu na Firulama, stabilno te da je izvan životne opasnosti.

Po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku Branka Ivića policija je pretražila kuću osumnjičenog Radića u Donjim Radićima i pronašla jednu malokalibarsku pušku, nekoliko dijelova pištolja te više komada streljiva.

Po riječima Ivice Ajdukovića, načelnika interventne policije u Šibeniku, u potrazi za Radićem sudjelovalo je 60 pripadnika interventne policije iz Šibenika i Splita, te više od 30 pripadnika temeljne policije.

Osumnjičeni Vasilj Radić trenutačno se nalazi u Policijskoj postaji u Kninu pod kriminalističkom obradbom, a očekuje se da će večeras biti sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku.

Branko Peran zahvalio je svim policajcima koji su, kako je kazao, sudjelovali u tom opasnom zadatku, te mještanima Radučića.

Index.hr/HTV/Hina
Foto: HTV

Pročitajte više