Uhićen sin Josipa Đakića, pijan prijetio policajcima: "Znate li tko sam ja?"

Foto: Facebook

21-GODIŠNJI Tomislav Đakić, mlađi sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, pritvoren je nakon što je u srijedu poslijepodne ispred zagrebačkog restorana Trnjanka izvrijeđao četvoricu policajaca i prijetio im. Ova informacija Indexu je potvrđena iz više izvora.

Kako doznaje Telegram, policija je na mjesto događaja stigla nakon dojave da je došlo do sukoba više muškaraca. Kad ih je ugledao, Đakić je odmah počeo vikati na njih i psovati, govoreći im: "Znate li tko sam ja, svi ćete dobiti otkaz." Poručio im je i da mu mogu "popušiti k*rac", vrijeđao im majke, a na jednog policajca je navodno i pljunuo.

Na kraju je priveden u policijsku postaju, gdje je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola. Imao je 1,5 promila u krvi. Noć je proveo na triježnjenju u Vrapču, a drugi dan je nad njim nastavljeno kriminalističko istraživanje.

Prijavljen je zbog prijetnji službenim osobama, za što mu prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Podsjetimo kako je Josip Đakić bliski Plenkovićev suradnik koji je kandidiran i za novi mandat, i to kao drugi na HDZ-ovoj listi u IV. izbornoj jedinici.

Drugi Đakićev sin često ima problem sa zakonom

Podsjetimo i da Đakić ima drugog sina Ivana, koji često puni stupce crne kronike.

>> Ivan Đakić ima 22 godine. Otkud mu hotel?

Početkom prošle godine objavio je "čestitku" u povodu pravoslavnog Božića na kojoj osoba s ustaškim znakovljem drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao: "Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić."

Pravomoćno je osuđen na 11 mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje zbog prijetnji smrću novinaru Ivanu Žadi.

Krajem prošle godine Ivan Đakić skrivio je dvije prometne nesreće. Prvu je izazvao kada je sa 150 kilometara na sat vozio po naseljenom mjestu te je udario u betonski most i izletio s ceste. Drugi put je uhvaćen kako vozi 134 km/h na mjestu gdje je dopušteno 50 km/h.

Index je povodom uhićenja Tomislava Đakića pokušao kontaktirati Ivana, koji nam se samo nasmijao u slušalicu i poklopio. Zvali smo i Josipa Đakića, koji nam se na višekratne pozive nije javio.

Plenković i HDZ-ovci partijali u hotelu Ivana Đakića

Podsjetimo i kako je Index doznao da su se Andrej Plenković i njegova ekipa iz HDZ-a prije tjedan dana gostili u hotelu Divno, koji je u vlasništvu Ivana Đakića.

Naime, Općina Pitomača slavila je tada svoj dan, a tim povodom organizirala je svečanu sjednicu Općinskog vijeća u novoobnovljenom Domu kulture, a nakon toga organiziran je domjenak u Đakićevom hotelu, što je potvrđeno Indexu. Na službenim stranicama Općine najavljeni su visoki gosti iz Zagreba, odnosno Plenković i njegova ekipa iz HDZ-a i vlade.

Nazvali smo Ivana Đakića koji nam je potvrdio da se u hotelu Divino održava domjenak za Plenkovića i goste. Na pitanje tko financira domjenak i koliko stoji, odgovorio nam je protupitanjem: "Zašto vas to zanima?" "Zbog javnog interesa", odgovorili smo mu. Nakon toga nam je - poklopio.

Pročitajte više