Uhićena dva osumnjičena pucača ispred "Ludnice"

DVOJICU uhićenih nakon subotnje pucnjave pred narodnjačkim klubom "Ludnica" zagrebačka policija osumnjičila je za pokušaj ubojstva te će ih poslijepodne privesti u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Policija je danas izvijestila kako je utvrdila da su u oružanom obračunu, koji se pred "Ludnicom" dogodio u subotu u 4,30 sati, sudjelovale dvije skupine, među njima uhićeni dvojac te dvojica muškaraca koji se nalaze na liječenju u bolnici.

Policija nije otkrila njihov identitet, no mediji navode da su ozlijeđeni Hamdija Kahrić (54) i Boris Čakić (37), dok su nakon incidenta s dva ilegalna pištolja uhićeni suvlasnik "Ludnice" Goran Obradović Pišta (44) i Mladen Vračević (34).

Načelnik kriminalističke policije Krunoslav Borovec rekao je da policija ima saznanja o razlozima sukoba, ali oni nisu potvrđeni u formalnim iskazima jer privedeni i ozlijeđeni odbijaju surađivati s policijom.

Policija traga za još nekliko osoba za koje sumnja da su povezani s oružanim sukobom pred "Ludnicom", koji se dogodio tjedan dana nakon što su u pucnjavi ispred kluba "Pashe" ranjena četvorica mladića.

Privedeni dvojac poslijepodne će biti priveden na Županijski sud zbog pokušaja ubojstva, dok će dvojica ozlijeđenih muškaraca, za koje se također sumnja da su posegnuli za oružjem biti kriminalistički obrađeni nakon liječenja.

U sklopu istrage policija je pretražila četiri stana, a u jednom je našla veću količinu odjeće najpoznatijih svjetskih marki u vrijednosti više stotina tisuća eura radi čega će se obaviti posebna istraga. Također su oduzeta četiri pištolja i jedno vozilo koje se provjerava putem Interpola.

Protiv konobara koje je policija zatekla na mjestu izgreda kako čiste tragove obračuna i unutrašnjost lokala zasad neće biti poduzete nikakve mjere.

Foto: RTL Vijesti

Pročitajte više