Uhićene prevarantice starijih osoba u Zadru

DVIJE ženske osobe su uhićene jučer u Zadru zbog sumnje u prevare počinjene nad starijim osobama. Prema priopćenju PU zadarske, uhićena 26-godišnja je osumnjičena da je u subotu, 17. listopada došla u stan 89-godišnje žene u Zadru te joj, uz obrazloženje da je dobila na lutriji poklon - električni masažer za tijelo, ponudila da kupi spužvasti jastuk i kremu za masažu za što je od nje zatražila 3.000 kuna. Kako starica nije imala taj iznos kod kuće, zajedno su otišle u poštu gdje je oštećena podigla novac i predala joj ga. Nakon dovršetka obrade protiv 26-godišnjakinje iz Bjelovara je podnesena kaznena prijava zbog prevare.

Za drugu uhićenu se sumnja je dana 13. listopada u Žegaru, došla u kuću 77-godišnjakinje kojoj je rekla da je iz Zagreba i da skrbi za starije i nemoćne osobe koje povremeno obilazi i provjerava nedostaje li im nešto od kućanskih aparata. Kako je oštećena izjavila da nema perilicu rublja, nepoznata joj je žena obećala da će je za par dana donijeti, a na poklon joj je ostavila električni masažer. Potom je  zatražila 1.000 kuna za troškove prijevoza koje joj je oštećena dala.

Nakon ova dva slučaja prevara starijih osoba zadarska policija je poslala apel građanima, a posebno onima starije životne dobi, da budu maksimalno oprezni prema nepoznatim osobama, te da ih ne puštaju u svoje domove, te da traže na uvid službenu iskaznicu.

Pročitajte više