Uhićeni visoki dužnosnici Hrvatskog fonda za privatizaciju

SLUŽBENE potvrde o uhićenju nekoliko visokih dužnosnika Hrvatskog fonda za privatizaciju još nema, ali iz neslužbenih izvora saznajemo da je u antikorupcijskoj akciji Državnog odvjetništva "Maestro" uhićeno pet osoba. Očekuje se izvanredna press konferencija na kojoj će o akciji izvijestiti glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Prema neslužbenim informacijama jutros su uhićena četiri potpredsjednika, a sprema se i uhićenje jednog od predsjednika. Više informacija bit će poznato nakon USKOK-ove press konferencije.

"Upravo mi javljaju da je tijekom dana uhapšeno 5 potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju i da Vlada sprema izvanrednu sjednicu u 16:30. Potez za svaku pohvalu, ali ako ne ostane samo na sitnim ribicama i poslušnicima", piše na svom blogu Vesna Škare Ožbolt.

Ako je ova vijest istinita, onda je u Hrvatskoj možda napokon počela prava borba protiv korupcije koju je danas najavio i predsjednik Stjepan Mesić. Ali Škare Ožbolt nije pretjerano optimistična i prisjeća se nekih drugih, sličnih "predstava".

"Prvo ovo je poruka njima da će ih se Sanader u onom trenutku kada se osjeti ugroženim pomesti bez milosti, što je osjetila i uprava Brodosplita. Drugo, ako u 16:30 na sjednici Vlade budu i dalje sjedili ministar Vukelić, Kalmeta i posebice Polančec, koji nadzire rad 5 uhapšenih potpredsjednika, nažalost onda ću morati konstatirati da se samo radi o velikoj predstavi za javnost uoči izbora. Sjećate se spektakularnog hapšenja zločinačke organizacije ili ministra Heraka uoči izbora 2000? I tada je HDZ bio na vlasti", zaključuje Škare Ožbolt.

P.V.
Foto: Mape

Pročitajte više