Uhićenu bandu vodio je pokojni Tvrtko Tomičić

ZAGREBAČKA policija jučer je izvijestila o uhićenju osmeročlane bande koja je od prosinca 2006. godine haračila diljem Hrvatske - od Zagreba, preko Šibenika, do Splita.

Radi se o  29-godišnjem Bojanu Križiću, 27-godišnjem Filipu Mitušu Tomičiću, polubratu Tvrtka Tomičića, 44-godišnjem Veljku Kozaru, 34-godišnjem Zlatku Tepešu, 31-godišnjem Mariju Popoviću, 55-godišnjem Stjepanu Hemeteku, 39-godišnjem Danijelu Ćosiću i 27-godišnjem Branimiru Bagariću. Posljednja dvojica od ranije su u pritvoru.

Osmerac se tereti da su od prosinca 2006. do kolovoza 2008. godine počinili više razbojstava na području Zagreba, Splita, Šibenika i Mokrica. 2007. godine su opljačkali Hypo banku u Zagrebu i Splitsku banku u Splitu. Ove godine su ponovno opljačkali Hypo banku u Zagrebu, Jadransku banku u Šibeniku, dva puta Ininu benzinsku crpku u Mokricama te kladionicu Germania u Zagrebu i zlatarnicu Feliks u Samoboru, u kojoj su vlasnika, tijekom pljačke, čak i nastrijelili.

Pljačke su vršili uz prijetnju vatrenim oružjem, najčešće pištoljima, a na glavama su nosili potkape i improvizirane maske za lice. Prije razbojstava bi krali automobile, mopede, motocikle i kombije, kojima su bježali s mjesta događaja te ih potom zapalili, kako bi prikrili tragove. Ukupno su razbojnici tijekom pljački skupili oko pet milijuna kuna.

Jutarnji list piše kako se radi o bandi Tvrtke Tomičića, koja je sa ili bez njega pljačkala. Prema njihovim podacima Tvrtko Tomičić sudjelovao je u pet većih pljački: u prosincu 2006. godine kada je iz Hypo banke u Škorpikovoj ukradeno 2 milijuna kuna, sedam mjeseci kasnije opet je na udaru Hypo banka i opet je otuđeno 2 milijuna kuna, u rujnu 2007. godine sudjelovao je u pljački Splitsko-dalmatinske banke u Splitu, u siječnju 2008. u pljački Jadranske banke.

Tvrtko Tomičić ubijen u srpnju ove godine u zagrebačkom klubu Diogeneš.

H.A.
Foto: Index/057info.hr

Pročitajte više