Uhvaćen razbojnik sa suzavcem za kojim je policajac pucao po Vrbanima

POLICIJA je uhvatila razbojnika koji je u četvrtak oko 18.25 sati ukrao žensku torbicu te žrtvu i policajca pošpricao suzavcem, a potom se dao u bijeg, izvijestila je PU zagrebačka.

Provedena je kriminalistička obrada nad 37-godišnjim državljaninom BiH, koji nezakonito boravi u Hrvatskoj, te je utvrđeno kako je u zagrebačkom naselju Vrbani, uz upotrebu suzavca, ukrao torbicu 59-godišnjakinji.

Dok je bježao s mjesta događaja, zamijetio ga je policijski službenik, koji je začuo pozive u pomoć, te potrčao za njim. Razbojnik je odbacio ukradene stvari te policijskog službenika poprskao suzavcem. Lopov se dao u bijeg, a policajac je ispalio nekoliko hitaca u zrak kako bi ga u tome spriječio, no nije uspio.

Policajci su razbojnika uhitili u Lovranskoj ulici. Tijekom kriminalističke obrade je priznao razbojništvo, a policiji je pokazao i mjesto gdje je odbacio suzavac. Izvršeno je i prepoznavanje na kojem je napadnuta 59-godišnjakinja, sa 100-postotnom sigurnošću, prepoznala razbojnika.

Nakon provedene kriminalističke obrade on je uz posebno izvješće doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Protiv njega će biti podnijet i optužni prijedlog zbog ilegalnog boravka u Hrvatskoj.

I.M.

Pročitajte više