Umirovljenici HDZ-a sa čelnicima Europske seniorske unije

HRVATSKA svojom kulturom i vjerom, te gospodarskim i političkim sustavom pripada i treba biti dio Europske unije, poručio je predsjednik Europske seniorske unije (ESU) Bernhard Worms na današnjem susretu čelnika ESU-a s članovima Zajednice umirovljenika HDZ-a iz svih hrvatskih županija.

ESU je organizacija koja okuplja oko 400.000 umirovljenika i ljudi treće životne dobi, pripadnika demokršćanskih i narodnjačkih stranaka iz 22 europske zemlje, a Zajednica umirovljenika HDZ-a njezina je članica od 1999. godine.

"Program ESU-a je sukladan našem shvaćanju da Europa treba biti izgrađena na međugeneracijskoj solidarnosti, bez sebičnosti starijih i bezobzirnosti mladih", kazao je predsjednik Zajednice umirovljenika HDZ-a Ivo Kujundžić.

Istaknuo je kako članovi ESU-e lobiraju za ulazak naše zemlje u EU, jer Hrvatska, kao srednjeeuropska i mediteranska zemlja, povijesno, kulturno i po mentalitetu pripada Europi, a ne Balkanu.

Bernhard Worms je napomenuo da "možemo krenuti zajedno u Europu samo ako imamo čvrsti temelj, odnosno budući Ustav Europske unije", na čijoj izradi surađuju i članovi ESU-a.

Dodao je da europski građani mogu biti sretni što stare u Europi jer su istraživanja pokazala da se životni vijek u razvijenim zemljama svake godine produži u prosjeku za tri mjeseca.

"Činjenica da smo stariji ne smije niti u jednoj zemlji opravdati diskriminaciju, a naše društvo i država trebaju iskoristiti naše potencijale, vidjeti gdje najviše trebaju naše znanje i iskustvo", poručio je Worms.

Pročitajte više