Oprah se ipak neće kandidirati za predsjednicu SAD-a: "To nije nešto što me zanima, nemam DNK za to"

Foto: Oprah.com

AMERIČKA televizijska ikona Oprah Winfrey neće se kandidirati za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država na izborima 2020. godine, piše Huffington Post.

"Oduvijek sam znala procijeniti što mogu, a što ne mogu učiniti i sa samopouzdanjem donosila te odluke. To nije nešto što me zanima, nemam DNK za to", rekla je Oprah u intervjuu za InStyle demantirajući time nagađanja da će se kandidirati za predsjednicu.
Podsjetimo, Oprah je na nedavno održanoj dodjeli Zlatnih globusa primila nagradu za životno djelo i svojim govorom oduševila cijeli svijet. Nakon toga su krenula medijska nagađanja kako će se slavna voditeljica kandidirati na sljedećim predsjedničkim izborima. No čini se da od toga ipak neće biti ništa. Oprah je prva tamnoputa žena kojoj je pripala čast da dobije nagradu Cecil B. DeMille za životno djelo, a u govoru se osvrnula na seksualno zlostavljanje u Hollywoodu, rasne nejednakosti i slobodu medija.
 
"Večeras želim zahvaliti svim ženama koje su godinama trpjele zlostavljanje, jer su, baš kao i moja majka, imale djecu koju je trebalo hraniti, račune koje je trebalo plaćati i snove koje je trebalo slijediti. To su žene čija imena nikad nećemo znati - radnice, kućanice, poljoprivrednice, naravno i dio svijeta tehnologije, politike i biznisa. One su naše sportašice na Olimpijskim igrama i vojnikinje u našoj vojsci", rekla je između ostalog Oprah, te dodala:
 
"Želim da sve djevojčice koje ovo gledaju znaju da sviće novi dan. I kad taj dan napokon svane, bit će to zbog mnoštva veličanstvenih žena, od kojih su mnoge večeras ovdje, i nekih fenomenalnih muškaraca koji se snažno bore da postanu vođe koji će nas odvesti u vrijeme u kojem nitko više neće morati reći: ‘I ja isto.'''

Što se njenog političkog angažmana tiče, Oprah je podupirala Baracka Obamu 2008. i Hillary Clinton 2016., kad se zalagala da na predsjedničkim izborima prvi put pobijedi žena.

Pročitajte više