Uniforme američkih svemirskih snaga su maskirne, sad im se svi rugaju

Foto: Twitter/Američke svemirske snage

SVEMIRSKE snage, nova grana američke vojske, predstavile su svoje maskirne uniforme koje su izazvale podsmijeh na društvenim mrežama, javlja BBC.

Uniforme američkih svemirskih snaga imaju klasični maskirni uzorak

Američki predsjednik Donald Trump koji je krajem prošle godine najavio njihovo osnivanje na svom Twitter profilu objavio je fotografiju uniforme svemirskih snaga. Riječ je o maskirnim uniformama koje imaju klasičan maskirni uzorak šume s oznakama izvezenim na ramenu i prsima.

“Jesu li oni ikad prije vidjeli kako svemir izgleda?”

Uniforme su odmah izazvale podsmijeh i ruganje na društvenim mrežama. Jedan korisnik Twittera tako je postavio pitanje: “Jesu li oni ikad prije vidjeli kako svemir izgleda?” "Koliko drveća očekujete da ćete pronaći u svemiru", zapitao se drugi.

Iz vojske su također putem Twittera objasnili razloge zbog čega uniforma tako izgleda. Rekli su kako su uzeli postojeće uniforme zračnih snaga kako bi smanjili troškove izrade novih. No unatoč objašnjenju, ismijavanje se nastavilo.

Nove svemirske snage imat će oko 16.000 zaposlenih

Inače, Trump je osnivanje novih vojnih snaga najavio krajem prošle godine. Nova grana američke vojske ipak neće svoje pripadnike slati u svemir, već će biti zadužene za nadgledanje i čuvanje stotina satelita koji se koriste za komunikaciju i nadzor.
 
Tajnica američkih zračnih snaga Barbara Barret izjavila je kako će svemirske snage imati oko 16.000 pripadnika zračnih snaga i civilnog osoblja. A za njihovu uspostavu u prvoj godini bit će izdvojeno 40 milijuna dolara.

Pročitajte više