Unutarnja kontrola MUP-a u splitskoj policiji zbog "slučaja TKC"

U PU splitsko-dalmatinsku upućena je unutarnja kontrola MUPa s ciljem utvrđivanja činjenica i okolnosti vezanih za moguće propuste u provođenju kriminalističke obrade vezane za splitski Telekomunikacijski centar, priopćeno je danas iz MUP-a.

Unutarnju kontrolu u splitsku policiju uputio je ravnatelj policije Ranko Ostojić, a čine je kriminalistički službenici Ravnateljstva policije i službenici Odjela unutarnje kontrole MUP-a, kaže se u kratkom priopćenju glasnogovornice MUP-a Zinke Bardić.

U medijima se posljednjih dana pisalo o navodnim nepravilnostima i namjernoj sporosti splitske policije u kriminalističkoj obradi protiv 11 vodećih ljudi bivšeg Telekomunikacijskog centra ´Split´, koja je započela prije dvije i pol godine. Također se nagađalo o pokušaju zataškavanja obrade i podnošenja kaznene prijave, među ostalim, jer su navodno neki u splitskoj policiji primali poklone od HT-a.

Zbog tih je napisa načelnik splitske policije Serđan Guštin ovog vikenda na Kolegiju načelnika policije u Valbandonu kraj Pule za danas najavio podnošenje neopozive ostavke i konferenciju za novinare koja nije održana.

Splitska policija je krajem prošlog tjedna izvijestila da je podnijela kaznene prijave za gospodarski kriminal protiv 11 vodećih osoba negdašnjega Telekomunikacijskog centra ´Split´ i građevnog poduzetnika. Njih se sumnjiči da su, od 1997. do 2001., oštetili splitski centara HT-a za oko 18,5 milijuna kuna.

Pročitajte više