Upiši faks na kojem učiš kroz praksu: RIT Croatia čuva mjesto za tebe!

Foto: Press

ZAMISLI da studiraš na engleskom jeziku... S kolegama iz Hrvatske, Amerike pa čak i iz egzotičnih zemalja poput Trinidada i Tobaga radiš na grupnim projektima; gotovo na tjednoj bazi na predavanjima slušaš gostujuće stručnjake iz industrije; imaš prilike učiti o novijim konceptima poput blockchain tehnologija ili primjerice design thinkinga. Možeš otići studirati u Ameriku i Dubai. I ono najvažnije – ne učiš napamet već znanja stječeš kroz praksu! 

E pa takva obrazovna institucija postoji i ima kampuse u Dubrovniku i Zagrebu i zove se RIT Croatia. Upisi na studij su u tijeku pa ako te zanima - PRIJAVI SE! Prijava ne košta ništa, a možda te zainteresira! RIT Croatia je međunarodni je kampus američkog sveučilišta RIT, poznatog po obrazovanju usmjerenom na razvoj karijere. RIT Croatia provodi sljedeće američke visokoobrazovne studije: Međunarodno poslovanje, Informacijske tehnologije / Web and Mobile Computing te Service ManagementPo uspješnom završetku studija naši studenti stječu: američku diplomu, hrvatsku diplomu, radno iskustvo, hrpu prijatelja i zajednicu do kraja života ☺. No, ajmo redom.

Stečeno radno iskustvo tijekom studija nije više prednost – to se očekuje!

Možda neki razmišljaju na sljedeći način: „Pa tek sam upisao/la faks; neću sad razmišljati o poslu“, i to je sasvim u redu, no tempo života je toliko brz da se promjene odvijaju sve češće i mijenjaju život na koji smo navikli iz temelja (zamislite život bez aplikacija?). To znaju i poslodavci pa na intervjuu za posao danas možete očekivati pitanja poput: „Što ste sve radili tijekom studija?“. Ako među vama ima onih koje sad lovi panika (jer kako ću ja to), ne brinite – RIT Croatia ima osmišljen program stručne prakse i mnogobrojnih prilika za stjecanje praktičnih znanja na nastavi i izvan nje. Po uzoru na američki model, jedini u Hrvatskoj imamo pomno osmišljen sustav od 800 – 1200 sati stručne prakse (oko 5-6  mjeseci) koje studenti obavljaju u području odabranog studija – znači financijaši su u financijama, programeri programiraju, marketingaši se bave marketingom, studenti Service Managementa u praksi uče kako je raditi u uslužnom sektoru.

Start-up generacija: pretvori poslovnu ideju u stvarnost

Nadalje – koliko vas razmišlja o vlastitom poslovanju? Evo zanimljivosti i za vas: na prvoj godini, studenti Međunarodnog poslovanja uče kako poslovanje od ideje pretvoriti u stvarnost. Rade poslovne planove, i na kraju ih predstavljaju poduzetnicima i stručnjacima za start-upove koji im daju konkretnu povratnu informaciju (ocjenu ipak daje profesor ☺).

I za kraj – zamisli da si programer. Klijent ti je međunarodna tvrtka sa stvarnim problemom. Ti se nalaziš u timu s kolegama iz SAD-a i Dubaija i zajednički rješavate problem (za koji ste stekli znanja, bez brige). Na kraju predstavljate rješenja klijentu, a profesor to ocjenjuje. Eto, to rade IT studenti završne godine na RIT Croatia. 

Razmišljaš li o promjeni fakulteta? Nema problema - prebaci se i počni s predavanjima u rujnu!

O RIT Croatia ne razmišljaju samo budući brucoši. Na naš se koledž hrvatski studenti najčešće prebacuju s Ekonomskog i Pravnog fakulteta, zatim s FER-a, ali i s raznih drugih kao što su Stomatološki fakultet, PMF, Pomorski fakultet itd.  Razlozi za prijelaz na druge fakultete su razni, počevši od potrebe za promjenom smjera u kojem se studenti žele razvijati, pa do činjenice da prepoznaju prednosti odabira studija koji će ih adekvatno pripremiti za zahtjevno tržište rada. Proces prebacivanja je jednostavan; za više informacija kontaktiraj nas na admissions@croatia.rit.edu i ispuni neobvezujuću PRIJAVNICU.

Za više informacija javi nam se na email: admissions@croatia.rit.edu - tel: + 385 (0) 20 433 000 ili posjeti ovu stranicu.

Pročitajte više