Uplatili ljetovanje na Krku pa shvatili da kuća gdje su trebali biti smješteni - ne postoji

Screenshot: Google Instant View

OBITELJ Reiss iz njemačkog grada Ennigerloha preko eBaya je iznajmila apartman na Krku. Najam apartmana s pet soba u periodu od tri tjedna platili su povoljnih 1150 eura, no kad su došli na lice mjesta shvatili su kako su žrtve cyber prevare - kuća s fotografija na toj adresi nije postojala, piše Bild.

Uspjeli su još jednom kontaktirati lažnog njemačkog iznajmljivača Marcela koji im je poručio kako je trenutno na jednom drugom otoku te uskoro stiže s ključevima, no naravno nije se nikad pojavio.

"Fotografije kuće bile su vrlo profesionalno napravljene, na sve upite promptno smo dobivali odgovore, pa čak i niz savjeta o tome gdje unajmiti brodić i slično", ispričali su novinarima njemačkog Bilda šokirani turisti koji su na Jadran doputovali sa sinovima Henrikom (15) i Matthiasom (6).

Slučaj je ubrzo preuzela njemačka policija te je ubrzo ustanovljeno kako kuća oglašavana na internetu u Puntu na Krku ne postoji. Cyber lopov koji se predstavljao kao Marcel prodao je četrdesetak ljetovanja diljem Mediterana i ukrao ukupno 45.000 eura.

 

Pročitajte više