Upravni odbor Alkarskog društva potvrdio Čikaru za dužnost alkarskog vojvode

Upravni odbor Viteškog alkarskog društva (VAD) na danas održanoj sjednici, kojoj su prisustvovali svi članovi toga tijela, jednoglasno je odlukom potvrdio jučer postignuti dogovor predstavnika Uprave VADa i braniteljskih udruga Cetinske krajine da ove godine dužnost alkarskog vojvode obnaša brigadir Hrvatske vojske Ivan Čikara.

Time se poštuje volja aktualnog alkarskog vojvode Mirka Norca da ga i ove godine, kao i prošle, na alkarskim svečanostima zamjeni Čikara, kazao je predsjednik društva i gradonačelnik Sinja po završetku sjednice novinarima Mate Jukić.

Upravni odbor je također na današnjoj sjednici odlučio da treći član Časnog alkarskog suda ove godine bude Ivo Dalbelo, tehnički tajnik društva, umjesto Ive Šimundžije, koji je dao ostavku na tu dužnost.

Alkarski vojvoda Ivan Čikara u ponedjeljak će između 22 alkara koji sudjeluju u pripremama odabrati njih najviše 17, koliko dozvoljava Statut, koji će se natjecati za baru u petak 6., čoju u subotu 7., te za slavodobitnika 289. alke u nedjelju 8. kolovoza.

Alajčauš Ivan Zorica izvjestio je novinare kako su se svi alkari dogovorili da se pobjednici bare, čoje i alke i ove godine odreknu novčanih nagrada u korist Fonda za obranu Mirka Norca.

Umirovljeni general Mirko Norac u zagrebačkom zatvoru izdržava pravomoćnu 12-godišnju kaznu zatvora na koju ga je osudio Županijski sud u Rijeci za ratni zločina prema srpskim civilima na području Gospića 1991. Istovremeno, on je i pritvorenik Haaškog suda, jer je optužen zbog ratnog zločina nad srpskim stanovništvom u operaciji Medački džep 1993.

(Hina) xbp yjn

Pročitajte više