Upravno vijeće bolnice Sveti Duh vjerojatno će uskoro biti raspušteno

UPRAVNO vijeće Opće bolnice Sveti Duh vjerojatno će biti raspušteno na idućoj sjednici zagrebačkog Gradskog poglavarstva jer nije poštivana zakonska procedura pri imenovanju predstojnika Klinike za ginekologiju u toj bolnici, objavili su neki hrvatski mediji.

Tu je dužnost do svibnja 2002. obavljao dr. Asim Kurjak, kada je zbog smrti rodilje Dragice Ivankić dao privremenu ostavku na to mjesto, do odluke suda Hrvatske liječničke komore jesu li njezinu smrt skrivila dvojica ginekologa koji su sudjelovali pri porodu. Dužnost predstojnika tada je preuzeo dr. Ante Klobučar.

Ostavku je već ranije najavio predsjednik Upravnog vijeća dr. Ljubomir Pavelić zbog, kako je ustvrdio, političkih pritisaka na njega da vrati Kurjaka na predstojničko mjesto.

Ostavke su najavila i preostala dva predstavnika Grada kao vlasnika bolnice - pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Zvonimir Šostar i ravnatelj Gradskog Zavoda za javno zdravstvo Josip Čulig.

Šostar je u današnjem ´Večernjem listu´ ocijenio da je sadašnji v.d. predstojnika Klobučar na tom mjestu protuzakonito, te da je Kurjak trebao biti vraćen na bivši položaj još 24. studenoga, nakon što je drugostupanjski sud Komore ocijenio da liječnici nisu krivi za smrt rodilje.

Ravnatelj Svetog Duha dr. Dalibor Krpan u međuvremenu je imenovao vršitelje dužnosti ostalih klinika u bolnici, ali ne i u Klinici za ginekologiju, pa tu dužnost i dalje obavlja Klobučar.

Pročitajte više