Uspješan kongresni turizam u Dubrovniku

Po zapisniku održanih skupova u kongresnim hotelima u Dubrovniku i Cavtatu 2002. ostvareni su vrlo dobri rezultati, priopćio je danas direktor Županijske turističke zajednice Vladimir Bakić.

Dva vodeća hotela, ´Croatia´ u Cavtatu i ´Excelsior´ u Dubrovniku, ugostila su 13.500 sudionika raznih sastanaka, kongresa, seminara, konferencija i prezentacija. Procjenjuje se da su ostali hoteli u kojima se održavaju skupovi ugostili oko 5000 do 7000 sudionika, što znači da je u Dubrovniku i Cavtatu prošle godine doputovalo oko 20.000 sudionika skupova, uglavnom u predsezoni i posezoni.

Važnost toga dijela turističkog poslovanja je to veća što potrošnja sudionika skupova znatno nadmašuje prosječnu turističku potrošnju u odredištu, ocjenjuje se u priopćenju.

U 2003. može se očekivati uspješan nastavak te djelatnosti, jer se dobri rezultati očekuju i u obnovljenu hotelu ´Argentini´ u hotelu ´Dubrovnik Palaceu´, otvorenje kojeg se nakon obnove očekuje u početku ljeta ove godine, kaže se u pripćenju Županijske turističke zajednice.

Pročitajte više