Utemeljeno Upravno vijeće Hine

NOVOIMENOVANO Upravno vijeće Hine na današnjoj je utemeljiteljskoj sjednici za predsjednika izabralo Ivana Rusana, a za potpredsjednika Božu Skoku, te raspravilo aktualna pitanja iz tekućeg poslovanja Agencije, priopćilo je Vijeće.

Upravno vijeće ovjerilo je mandate četvero novoimenovanih članova te zaključilo da raspolaže zakonski propisanom većinom glasova za donošenje odluka.

Vladi je Vijeće uputilo zamolbu da objavi javni poziv za imenovanje petog člana Vijeća između zaposlenika Hine, budući da je to mjesto ostalo slobodno.

Sjednici su nazočili ravnatelj Hine Mirko Bolfek, glavni urednik Darko Odorčić te zamjenik ravnatelja Fjodor Polojac, stoji u priopćenju Vijeća.

Nakon isteka mandata prošloga članove novog Vijeća predložila je Vlada, a izabrao Hrvatski sabor na mandat od četiri godine.

Novoimenovani predsjednik Vijeća Ivan Rusan magistar je informacijskih znanosti. Bio je ravnatelj Hrvatske informacijsko-dokumentacijske referalne agencije, ravnatelj Državnog zavoda za statistiku te voditelj Centra za ekonomsku informatiku i statistiku Ekonomskog instituta u Zagrebu. Rusan je bio član Vijeća i u prošlom mandatu.

Potpredsjednik Upravnog vijeća Božo Skoko magistar je politologije i stručnjak za komuniciranje. Zaposlen je kao asistent na studiju novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a bio je dugogodišnji novinar Hrvatske televizije.

Članica Vijeća Dijana Katica magistrica je znanosti s područja veterinarske medicine te stručnjakinja na području menadžmenta i financija. Predsjednica je Uprave tvrtke "Hrvatski farmer".

Član Vijeća Dražen Jović diplomirani je pravnik, zaposlen u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba. Polaznik je poslijediplomskog studija na Pravnom fakultetu, stoji u priopćenju Upravnog vijeća Hine.

Pročitajte više