Uzeli pravdu u svoje ruke: Američka braća mučila zlostavljača djece, čekaju suđenje

DVOJICA muškaraca iz Kalifornije, optužena zbog toga što su zakon uzeli u svoje ruke, sada će svoju sudbinu morati predati u ruke porote.

Braća Miguel i Eric Cerda pristali su na majčine molbe i umjesto nagodbe pristali su na suđenje koje ih čeka zbog toga što su pretukli i mučili osuđivanog zlostavljača djece.

Zlostavljač Avelino Rodriguez napadnut je nakon što je za prošli Dan zahvalnosti osmogodišnjakinji zavezao usta i seksualno ju napastovao. Početkom listopada osuđen je na služenje 22-godišnje zatvorske kazne.

Braća su ga mučila, bičevala, tukla i palila cigaretama, osvetivši mu se tako za napad na bespomoćnu djevojčicu, koju Miguel Cerda smatra svojom pokćerkom jer je s njezinom majkom u dugogodišnjoj vezi iz koje je par dobio i dvoje vlastite djece.

Braća su odbila ponudu za nagodbu s tužiteljstvom prema kojoj bi u zatvoru služili samo dvije godine, a sada im u slučaju osude prijeti sedmogodišnja zatvorska kazna.

Tužba se sastoji od nekoliko točaka prekršaja, uključujući mučenje, a Rodriguez koji će možda u zatvoru provesti manje vremena nego braća osvetnici, pristao je svjedočiti protiv svojih mučitelja.

Pročitajte više