VAD: Pripreme za alku počinju 11. svibnja

SKUPŠTINA Viteškog alkarskog društva na današnjoj je redovitoj sjednici odlučila da pripreme alkara za ovogodišnju, 289. po redu sinjsku alku, koja će se održati 8. kolovoza, otpočnu 11. svibnja.

Prihvaćeno je i izvješće o prošlogodišnjem radu Društva i održavanju 288. alkarskih svečanosti kao i o svim aktivnostima koje se poduzimaju za izgradnju alkarskih dvora i novih tribina na trkalištu. Za te objekte već je u potpunosti završena projektna i druga dokumentacija, a osiguran je i najveći dio sredstava pa će radovi početi uskoro, kazao je predsjednik Društva i sinjski gradonačelnik Mate Jukić.

Skupštini, kojoj su uz članove Društva prisustvovali i brojni uzvanici, pozdravno pismo uputio je aktualni alkarski vojvoda Mirko Norac koji se nalazi u riječkom zatvoru nepravomoćno osuđen za ratni zločin u Domovinskom ratu. Također je pročitano i pismo kojega Skupština upućuje Norcu u Rijeku i u kojem se između ostalog navodi da je njegovim prošlogodišnjim izborom po treći put za alkarskog vojvodu jasno svima dano do znanja da Viteško alkarsko društvo poštuje stoljetnu tradiciju svojih pradjedova. "Generale i vojvodo, za nas si uvijek bio, jesi i ostat ćeš general i alkarski vojvoda" zaključuje se u pismu.

Skupština je danas potvrdila i izbor 15 novih članova Društva pa sada Viteško alkarsko društvo ukupno broji 205 članova.

Pročitajte više